Barion Pixel
Gyomber-logo

Az aromafa titkai – avagy az illóolajok lelki hatása

Hallottad mára az aromafa kifejezést? Szerinted van jelentősége, hogy a növény mely részéből készül az illóolaj? Valóban van lelki hatása az illóolajoknak?

A közelmúltban abban a szerencsében volt részem, hogy meghallgathattam Salvatore Battaglia előadását, melyben az aromafát mutatta be.

Az általa megalkotott módszer nagyszerűen bemutatja, rendszerezi az illóolajokat, segítséget nyújtva az aromaterápiával ismerkedőknek és a képzett aromaterapeutáknak egyaránt.

Megfigyelte, hogy kapcsolat van az egyes növényi részek (levél, virág, gyökér) és a belőle kinyert illóolaj hatása között.

Az Aromafa című könyvében bemutatja, hogy több évtizedes munkája során milyen kapcsolatot fedezett fel a növény botanikája valamint a növényhez kapcsolódó szimbólumok, hagyományok, felhasználási módon, pszichére gyakorolt hatások, csakrákkal való kapcsolatuk között.

Az Aromafa könyvben található számtalan érdekesség közül most az egyes növényi részek érzelmekre gyakorolt hatását szeretném bemutatni.

Virág – szeretet, szerelem

A virágból nyert illóolajok segítenek a pozitív emberi kapcsolatok kialakításában, a kedvesség, az együttérzés, az érzelmi stabilitás, az önelfogadás megvalósításában. Támogatnak minket, hogy kifejezzük szeretetünket és megnyíljunk a szeretet, a szerelem, a szenvedély befogadására. Megnyugtatják a zaklatott idegrendszert, segítenek lecsendesedni, oldják a szorongást és a haragot, feloldják a régi traumákat és felmelegítik a megfagyott érzelmeket.

Virágból nyert illóolajok: rózsa, geránium, ylang-ylang, kamilla, jázmin

Mag – teljesítmény

A növények magjából készült illóolajok támogatják az önbecsülést és bátorságot adnak. Segítenek, hogy önazonosak legyünk, tisztában legyünk önMAGunkkal. Eloszlatják az elfogultságot és az előítéleteket.

Magból nyert illóolajok: kapor, zeller, koriander, római kömény, sárgarépa, kardamom

Gyümölcs – öröm

A gyümölcsökből készült illóolajok az örömöt hozzák el életünkbe. Illatuk pozitív érzéseket kelt, erősítik az optimizmus, a hála érzését. Fejlesztik a kreativitást és az élet szeretetére tanítanak. Jellemzőjül, hogy elűzik a nyugtalanságot, szorongást és a félelmet, kiegyensúlyozzák az idegrendszert.

Gyümölcsből származó illóolajok: citrom, édesnarancs, bergamott, mandarin, grapefruit, kubeba

Gyökér – kapcsolatok

A növények gyökeréből előállított illóolajok segítenek, hogy a földön járjunk, stabilitást adnak, visszavezetnek a gyökereinkhez vagy éppen segítenek gyökeret ereszteni egy új helyen, helyzetben. Erősítik az elkötelezettséget, támogatják a kapcsolatrendszerünk erősítését, stabilitását, biztonságot és védelmet hoznak életünkbe.

Gyökérből származó illóolajok: macskagyökér, angyalgyökér, vetiverfű

Levél – életerő

Az aromafa elmélete szerint a levélből származó illóolajok fokozzák rátermettségünket, energetizálnak, támogatják testi és lelki egészségünket, jóllétünket. Segítségükkel higgadtan, tárgyilagosan szemlélhetjük a minket körülvevő világot.

Levélből nyert illóolajok: madagaszkári kámforfa, citromcirok, eukaliptusz, babér

Fa (kéreg) – önmegvalósítás

A fából, fa kérgéből készült illóolajok erősítik önbizalmunkat, céltudatosságunkat. Növelik az elkötelezettséget, támogatják a tudatos jelenlétet, ugyanakkor segítenek minket, hogy rugalmasak legyünk. Segítségükkel könnyedén áramlásba kerülhetünk, átélhetjük a flow élményt. Támogatják a spiritualitást, erősítik a belső békét, élénkítik a fantáziát. Támogatják a férfierőt.

A fából, a fa kérgéből nyert illóolajok: cédrus, fahéj, sziámifa, boróka, szantál

Gyanta – átalakulás

A gyantából kinyert illóolajok segítik az elfogadást, tiszteltre, alázatra tanítanak. Támogatják személyiségünk fejlődését, megtanítanak a tökéletlenségek elfogadására. Szakrális illatok, védelmet, tisztaságot adnak, a spirituális fejlődés segítői.

Gyantából készült illóolajok: tömjén, mirha, benzoé

aromafa_gyanta

forrás: Aromatree – Let Me Share With You My Inspiration Behind The Aromatree (salvatorebattaglia.com.au)

További híreket, információkat olvashatsz tőlünk közösségi felületeinken.

Remélem sikerült felfedni az aromafa néhány titkát. Ha tetszett a bejegyzés, mutasd meg ismerőseidnek is.