Barion Pixel
Gyomber-logo

Miért előnyös az illóolaj és gyógytea keverék használata?

Az illóolaj keverék és gyógytea keverék használatának számtalan előnye van. Ha hozzám hasonlóan téged is érdekelnek a gyógynövények hatásán túl azok hatóanyagai, ismerni akarod a kémiai összetételüket, szeretnéd tudni a mellékhatásokat és kontraindikációkat, imádsz különböző keverékeket összeállítani, nagy a családod és valakinek mindig szüksége van az egészsége támogatására, akkor bátran vásárolj illóolajokat, növényi olajokat, üvegcséket és egyéb kellékeket. Most éppen kifogyóban vannak itthon a készleteim, úgyhogy csak 66 féle kibontott illóolajom van (és néhány, ami még nincs kibontva), 12 növényi olajom és 10 flakon aromavizem. Ezen kívül két nagy dobozt töltenek meg a kellékek.

Illóolaj és gyógytea keverék előnyei

Igen, ezt a készletet sok év alatt gyűjtöttem össze és igen, rendszeresen használom.  Van a családban autoimmun beteg, aki nem kaphat mindenféle illóolajat. Van, akinek magas a vérnyomása, ezért több növény nem használható. A 6 év alatti családtagoknál egy köhögésre más keveréket kell összeállítani, mint a felnőtteknél. Van olyan illóolaj, ami gyakran elfogy és van néhány nagyágyú, amit csak cseppenként adagolok, mivel ezeknek az ára is meglehetősen borsos, de bizonyos esetekben nélkülözhetetlenek. Az eukaliptuszból és levendulából 3 – 3 féle van, a borókából és mentából 2, mert mindegyik másra jó, és persze van, amelyik kémiai típusúnak életkor vagy egészségügyi állapot miatti ellenjavallata van. Szóval valahogy ezért gyűlt össze ekkora készlet az évek során.

Ha te is szeretnél elmélyülni a fitoterápiában és az aromaterápiában, akkor bíztatlak a tanulásra, folyamatos továbbképzésre, mert egy csodálatos világot fogsz megismerni.

Az illóolaj keverék előnyei

Ha azonban csak élvezni szeretnéd a gyógynövények áldásos hatásait, gyors eredményeket akarsz elérni, biztosra szeretnél menni, akkor válassz a kész illóolaj keverék termékeink közül. Hogy mik ennek az előnyei számodra?

 • Készen kapod a megoldást valamelyik egészségügyi problémádra.
 • Pontos tájékoztatást kapsz a helyes használatról. Mikor? Mennyit? Hogyan?
 • Megtudod, hogy mikor NEM használhatod az adott készítményt.
 • Elkerülöd a kísérletezéssel óhatatlanul együtt járó bakikat. Gondolok itt például egy véletlenül feldöntött mérőhengerre, vagy egy elfelejtett ellenjavallatra, esetleg egy megavasodott növényi olajra, amit csak akkor veszel észre, ha már beletetted a többi hozzávalót is.
 • A keverék mindent tartalmaz, ami szükséges az adott probléma megoldásához és semmit nem tartalmaz, ami felesleges.
 • Az illóolaj készítményekben levő gyógynövények kiegészítik, felerősítik egymás hatását, szinergiát alkotnak.
 • A keverékeket nagy tudással és tapasztalattal rendelkező szakemberek állítják össze.
 • A termékek előállítása biztonságosan, a legszigorúbb előírások betartása mellett történik.
 • A termékek holisztikus szemlélet szerint készülnek, vagyis a test – szellem – lélek összhangjának megteremtése a céljuk.
 • Nem kell otthon hatalmas készleteket felhalmoznod, figyelned a helyes tárolásra, a lejárati időkre.
 • Az oldalunkon találsz különböző tippeket, hogy egy adott készítményt a szokásos használaton túl még mire, hogyan tudsz felhasználni. Például párologtatóba való keveréket fürdővízbe téve vagy fejfájás csillapító rollert egy hosszú autóút során frissítőként.
 • Önállóan is kísérletezhetsz az illóolaj keverékekkel alternatív felhasználási módok tekintetében, ha betartod az alapszabályokat. Így az alkotás, felfedezés öröme is a tiéd lesz.

Remélem, ez a 12 pont meggyőzött az illóolaj keverék előnyeiről!

A gyógytea keverék kedvező hatásai

Hasonló a helyzet a gyógytea keverék esetén is, az összes korábban felsorolt érv itt is megállja a helyét. A több, különböző növényből készült keverék is sokkal hatásosabbak, mint ha csak egy – egy gyógynövényből főznél magadnak teát.

Szinergia az illóolajok és a gyógyteák között is!

És hogy miért fontos az illóolajok mellett a gyógyteákról is beszélni? Mert a szinergia tovább fokozható, ha egy aromaterápiás kezelést kiegészítesz egy gyógynövényes kezeléssel. Például egy stresszoldó illóolaj keverék hatását erősítheted, ha illóolajos fürdőzés közben elkortyolgatsz egy nyugtató hatású gyógyteát, vagy a munkahelyeden a szellemi frissességet fokozó illóolaj keverék párologtatása mellett iszol egy koncentrációt erősítő gyógyteát.  Megfázás esetén inhalálhatsz illóolajjal, majd utána vehetsz egy gyógyteával kiegészített ülőfürdőt.

A lehetőségek tárháza végtelen, csak az egyéni igényeid és a fantáziád szabhat határt annak, hogy hogyan kombináld az egyes illóolajokat, növényi olajokat, aromavizeket és gyógyteákat.