Barion Pixel
Gyomber-logo

Szeretsz rollerezni? – Illatos roller, hogy egész nap lendületben maradj.

Roller, mint közlekedési eszköz. Be kell vallanom, hogy még sohasem próbáltam. Gyerekkoromban volt egy balesetem biciklivel, azóta óvatosan közelítek mindenféle két keréken guruló járgányhoz.

roller

Illatos rollerek

Az aromaterápiával felfedeztem a rollerok új jelentését.

Hívják roll-on-nak vagy golyós üvegcsének is. Nekem legegyszerűbb a roller elnevezés használata.

A különböző rollereimet nagyon gyakran használom, mindig van a táskámban egy – kettő – három féle roller, a jóga zsákomban és az éjjeli szekrényemen is megtalálhatók.

Hogy miért? Kicsi, praktikus, könnyen használható, azonnali segítséget nyújt, célzottan, a fájdalom helyén alkalmazható, nem lesz olajos a tenyerem a használat során. Mindig kéznél van, bárhova könnyes magammal vihetem. Szóval számtalan előnye van.

Hátrányát csak egyet tudok felhozni: állandóan eltűnnek a táskámból, mert valaki kölcsönkéri, beleszeret és meggyőz, hogy adjam neki.

És hogy milyen esetekben használom a rollereket?

Jógás roller

Leggyakrabban a jógás rollerek vannak használatban. Hetente háromszor jógázok, mindig a hangulatomnak megfelelően választom ki, hogy melyiket teszem magamra. A Hajlékonyság keveréket a bemelegítéshez használom, főleg csukló, csípő, térd, boka testrészekre. A Prána, Namaste és Napüdvözlet keverékeket általában a hüvelykujjaim oldalára kenem, így jóga közben mindig érzem az illatot. Rendszeresen használom a Namaste vagy a Prána keveréket parfüm helyett is. Ekkor a csuklóim belső oldalára illetve a szívcsakrához kenek egy kis illóolajat. És természetesen nem csak jógások használhatják, kiváló minden saját testsúlyos edzésformához vagy meditációhoz is.

Roller a szellemi frissességért

A fejfájásra való roller mindig a táskámban van. Azonnal használom, ha érzem a fejfájás első jeleit és így általában már az elején sikerül megállítanom a fájdalmat. 15 – 20 percenként bekenem a fájdalmas területet, egymás után két – három alkalommal és ez után már nincs is szükség további kezelésre. Fejfájáson kívül a szellemi frissesség és koncentráció fokozására is kiválóan alkalmas, legyen szó akár egy végeláthatatlan megbeszélésről vagy akár egy hosszú autóútról. Arra nagyon figyelj, hogy szembe ne kerüljön!

Alvás, stressz – itt is segít egy roller

Az éjjeliszekrényemen midig ott áll az alvást segítő roller. Ha nem tudok elaludni vagy éjszaka felébredek, akkor mindig kenek egy kis illóolajat a csuklóm belső oldalára és többször mélyen belélegzem az illatot. Van, hogy nap közben is használom, mikor egyszerre hirtelen túl sok a stressz.

Roller az izom- és ízületi fájdalom csökkentésére

Az izomlazító rollert használjuk itthon a leggyakrabban, még az illóolajokat nem annyira szerető családtagjaim is elismerik hatékonyságát. Kiváló sportolás előtti bemelegítéshez vagy az edzés utáni izomláz csökkentéséhez. Megerőltető kerti munka, váll- vagy derékfájás, egy rossz mozdulat? Görgesd végig a rollert a fájdalmas területen és a benne levő illóolajok és az apró masszázsgolyók segítenek a gyulladás csökkentésében.

Rovarcsípés

A nyári időszakban nagy hasznát vesszük a szúnyog- és rovarcsípés utáni nyugtató szérumnak. Pillanatok alatt csillapítja az égő, viszkető érzést, azonnal hűsíti a bőrt, csökkenti a duzzanatot. A sárga címkés készítmény 3 éves kortól használható, a rózsaszín 3 hónaposnál idősebb babáknak nyújt gyors enyhülést.

A rollerek a többi termékünkhöz hasonlóan csak 100%-os tisztaságú, bevizsgált alapanyagokat, növényi olajokat és illóolajokat tartalmaznak. Remélem, most már látod, miért szeretem a rollereket:) Te melyiket próbálod ki először?

További érdekességeket olvashatsz tőlünk közösségi felületeinken.

Ha tetszett a bejegyzés, mutasd meg ismerőseidnek is.