Barion Pixel
Gyomber-logo

Zen: A Belső Béke Útja

Hogyan teremts harmóniát illatokkal, ízekkel?

A Zen a keleti vallások egyik legkülönlegesebb ága, amely az aktív elmélkedésen keresztül megpróbál elvezetni minket a belső béke és megvilágosodás állapotához. Eredete több mint ezer évre nyúlik vissza, de mai napig megtartotta varázsát és vonzerejét.

zen

Mit tanít nekünk a Zen filozófia?

A Zen filozófia központi eleme a meditáció, amely során a gyakorlók megpróbálnak áttörni a gondolataik és az elméjük zűrzavarán, hogy elérjék a csendes és nyugodt létezés állapotát. A légzés figyelése is kiemelt fontossággal bír a meditáció során.

A Zen azt tanítja, hogy a belső béke nem valami elérhetetlen vagy misztikus cél, amely csak keveseknek van fenntartva. Valójában mindannyiunkban megtalálható a képesség, hogy elérjük ezt az állapotot.

A módszer segít kiegyensúlyozni az elmét, helyreállítani a testünk és az elme közötti kapcsolatot, és megtanít bennünket a lelki harmónia fenntartására az élet minden körülményében. Ez segít a stressz és az aggodalom leküzdésében, és lehetővé teszi, hogy képesek legyünk a jelen pillanatban élni.

Hogyan segítenek az illóolajok és a gyógynövények?

zen-illoolaj-keverek

ZEN illóolajkeverék egy japán kertet idéz fel. A keverékben található narancs, mandarin és cédrus egyensúlya harmóniát ajándékoz a térnek.  Illatát belélegezve minden zaj elcsitul a lelkedben. Segíti az elmélyülést, a pillanat megélését. 

zen_teakeverek

A ZEN teakeverék rendszeres fogyasztásával támogathatod a belső béke elérését, a lelki nyugalom fenntartását. Elősegíti a nyugodt alvást, elűzi a nyugtalan gondolatokat a fejedből és kisepri az aggodalmakat a szívedből.

TIPP: Készíts este egy illóolajos fürdőt: 1 kanál tejszínbe tegyél 8 – 10 csepp Zen illóolaj keveréket, majd pihenj a kádban 20 – 30 percet. Hallgass egy nyugtató zenét és fogyassz el egy csésze Zen teát. Megnyugtató, felemelő, pihentető fél óra, önmagadért.

Ha valaki keresi a belső béke útját, talán érdemes elgondolkodnia a Zen gyakorlásán, mivel az lehetővé teszi számára, hogy megtalálja a válaszokat önmaga és a világ legmélyebb kérdéseire. Ezen az úton kiváló segítőd lesz az illóolaj keverék és a gyógynövényes teakeverék. Alkalmazd őket minden nap, hogy rövid idő alatt megtapasztald kedvező hatásukat.

További híreket, információkat olvashatsz tőlünk közösségi felületeinken:

Hasznos volt számodra a cikk? Mutasd meg ismerőseidnek is!