Bármely termékünket választod, kérünk, hogy figyelmesen olvasd el a termék leírását az esetleges ellenjavallatokra vonatkozóan. Az illóolajok használata előtt javasoljuk, hogy végezz bőrpróbát, mert egyéni érzékenység kialakulhat.
Beh Mariann: LEVENDULA
Levendula könyv – Azt gondolod, mindent tudsz a levenduláról? Olvasd el Mariann csodálatos könyvét, melyben számtalan érdekességet, receptet olvashatsz.
Ajándéknak is tökéletes!
- Ingyenes szállítás 24.990,- Ft feletti megrendelés esetén
- 14 napos elállási jog bontatlan termékekre vonatkozóan
- Szállítás 5 munkanapon belül
6.990 Ft Original price was: 6.990 Ft.4.194 FtCurrent price is: 4.194 Ft.
Készleten
Leírás
Mariann új könyvének főszereplője a levendula, melyet évek óta termeszt, és számtalan módon felhasznál. A levendula izgalmas múltja, régi alkalmazása mellett bemutatja a különböző levendulafajtákat, a levendula termesztését, aratását, feldolgozását, sokszínű felhasználását, és több hazai levendulatermelőt. Mindezt 30 levendulás ínyencség receptje pecsételi meg.
Levendularajongóknak kihagyhatatlan! Csodásak a képek, gyönyörűek a lapok, a borító, a tartalom pedig könnyed és olvasmányos.
Próbáld ki a levendulát illóolajként, tusfürdőként, aromavízként vagy teába.
A következő oldalon olvashatod a Mariannal készült interjút a könyv születéséről. A következő izgalmas recept is a könyvben szerepel:
Sült szilvaleves levendulavízzel, pirított diós keksszel
Hozzávalók 4 főre
A leveshez: 4 dl víz, 3 evőkanál szárított levendulavirág, 1,5 kg magozott szilva, 4 dl tej, 1 teáskanál őrölt fahéj, 3 evőkanál méz (elhagyható)
A diós kekszhez: 10 dkg dió, 5 dkg BL-55 liszt, 2 dkg vaj, 2 dkg kristálycukor, 1 csipet só
A vizet felforraljuk, és a levendulára öntjük. A levendulát 15 percig ázni hagyjuk, majd leszűrjük. A szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 190 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütési módban) 45 percig sütjük. Ezt követően a szilvát lábasba tesszük, a levendulavizet és a tejet ráöntjük, a fahéjat és a mézet hozzáadjuk, majd botmixerrel csomómentesre pürésítjük. Felforraljuk, és forrás után 5 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
A diót száraz, forró serpenyőben megpirítjuk, majd ledaráljuk. A lisztet, a vajat, a cukrot és a sót tésztává gyúrjuk, majd a diót hozzáadjuk. 30 percre hűtőbe tesszük, ezt követően 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és téglalapokat vágunk belőle. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
Beh Mariann: Levendula – Boook Kiadó Kft. 2021